Turmål & Utsiktspunkt

 

Forbordsfjellet, Skatval
Adkomst: Parker ved Skatval kirke ved E6 ca. 8 km nord for Stjørdal. Det er 5 km å gå opp til toppen. De som vil ha en ekstra utfordring tar Våttåstien til toppen. Denne er merket på venstre side et stykke opp i hovedveien. Fantastisk utsikt 600 m.o.h. nordover mot Levanger, over fjorden mot Frosta og Tautra (foto over). Trondheim skimtes også godt.Ca. 2 km opp i hovedveien (ved infotavla) er det vei til høyre mot Svartkamhytta (åpen). Flott turvei også for barnevogn til denne hytta. NB! Det er bomvei fra kirka, og du kan kjøre helt til toppen av Forbordsfjellet. Kontant betaling ved kirka.
Strætesfjellet, Lånke
Adkomst: Turfolk bruker i hovedsak veien som er like bortenfor Leksdalen skytebane (LS feltbane) til å gå eller sykle til toppen av Strætesfjellet. 5 km. Stengt for biltrafikk.
Du kan også parkere ved skotthyllbanen i Sorta (Lånke) og gå opp til Strætesfjellet via den store gapahuken ved Våggåskiftet. Foto over. Herfra «ser du ned på Stjørdal», og flyene passerer rett foran deg ved innflyging fra øst mot Værnes.De som bor på Skatval, og har sin kjærlighet til Forbordsfjellet, vil vel ikke helt uten kamp akseptere at denne toppen er den beste i kommunen for å se Stjørdal. 
Tønsåsen, Lånke
Adkomst: Fra LS-camp Lånke skole er det ca. 900 meter fin gangvei til toppen. Allerede før unionsoppløsningen med Sverige i 1905 sto det en ferdig festning 1902 på Tønsåsen. Kanonene som vendte mot øst, og samtidig kontrollerte Meråkerbanen, var på den tiden blant de mest moderne i Europa. Også i dag er festningsområdet godt intakt. Foto over er fra ca. 1903.

Et stykke opp i veien er det sti inn til høyre mot helleristninger fra steinalderen. Her er ulike figurer, bl.a. fisk og fugler. Fra toppen kan du ta stien ned. Den finner du lengst inne på festningsområdet. Den møter veien langt nede. Tønsåsen har også en meget bra klatrevegg. Se informasjon lenger opp.
Image result for spigiln stjørdal
Spigil´n, Lånke
Dette er utfluktsmålet som turgåere i Stjørdal kåret som sin klare favoritt for noen år siden. Adkomst: Du parkerer like ved jernbaneovergangen på Meråkerbanen ved gamle Eidum stoppested ca. 2,5 km øst for Lånke skole langs Fv. 26 (Route 26). Det er ca. 20 minutter til toppen, dels bratt noen steder. Spigil´n er ikke blant verdens høyeste topper, men herfra er det fin utsikt over Prestmoen, Værnes kirke, ned til Stjørdal sentrum og Værnes flyplass. Foto over. Medbrakt kaffe nyter du i gapahuken på toppen. Det er også benker på vei opp for den som trenger å senke pulsen.
Stor-Skarven, Stjørdal
Dette er den høyeste toppen i Stjørdal kommune, 1171 meter, og med fantastisk utsikt til nabokommunene Selbu og Meråker. Adkomst: Kjør til Sona i Hegra, følg skilting Skarvan og Sildra. Bomvei og betaling like ved Sonfossen, Stjørdals høyeste fossefall (ca. 70 meter). Du finner lett parkering og infotavler et godt stykke innover veien. Merket sti til høyre ved P-plassen. På de bløteste stedene er det lagt planker, men GODT skotøy er helt nødvendig. Beregn ca. 3-4 timer opp hvis du ikke er supersprek. Påfyll i vannflaska gjør du underveis. Delvis bratt den siste biten, men ingen klatring. Denne turen klarer de fleste. Foto over er hentet her. Klikk for mer info. Du skimter Trondheimsfjorden på bildet. God tur!
Fjell & Vandring
Norge på Tvers – 7 dager / 120 km
Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark
Kjentmann Stjørdal – Turer i skog og fjell
Sylan – grensefjell Norge / Sverige.Foto under er tatt av Hege Johnsen og viser Sylmassivet sett fra Storerikvollen i Tydal. 65 sengeplasser. Trondhjems Turistforening (TT) og Nord-Trøndelag Turistforening (NTT) tar godt imot deg. NTT har kontor/butikk i Kjøpmannsgata 10 på Stjørdal.