Stjørdal og nabokommunene har en rekke aktiviteter og opplevelser å by på. Fjell, vandring og utsiktspunkter er også med og selve «juvelen» er Sylane på grensen mot Sverige i Tydal. Under er et utvalg for sommerhalvåret med lenker til hver enkelt. Vær nysgjerrig og scroll deg helt ned. Her er mange muligheter.

Stjørdal

Storvika
Badestrand nært sentrum. Stranda er meget barnevennlig. Foto under. Kiosk og toaletter. Parkering like ved. Adkomst: Sving av E6 i Havnekryset ved Glava og kjør utover mot havna. Følg Storvikavegen.
 
Hellstranda
Ca. 3 km fra Lånke skole. Stranda er ned til venstre på bilde under. Adkomst: Kjør Øyvegen forbi Hell stasjon, over jernbanen og til P-plass ved E6. Gå under E6 i kulvert og du er der! Gangsti langs E6 ut til Billedholmen.
BowlingBiljard og Shuffleboard
Bowlinghallen er i underetasjen  i Coop-bygget i gågata i Stjørdal, Kjøpmannsgata 36. Her er flere typer spill, servering av mat og drikke. Grupper kan bestille baner, tel. 74 800 888.
Laksefiske
Allmennheten har lett tilgang til laksefiske i Stjørdalsvassdraget; Stjørdalselva (48 km), Forra (13 km) og den mindre elva Sona (5 km). Mange tilreisende og lokale kjøper dagskort, 3-dagerskort, ukeskort og ulike sesongkort gjennom bl.a. Stjørdal Jeger- og Fiskerforening (SJFF). Flere av sportsbutikkene i Stjørdal har meget god kompetanse innen fiske og utstyr.
 
Innlandsfiske
Fiske for statsallmenningene i Stjørdal. 5 fjellstyrer tilbyr et felles fiskekort. Her det mange vann og elver å fiske i. I tillegg kan du leie trivelige og fint beliggende hytter. Kano- og båtutleie finnes også.
 
Klatring inne
Stjørdalshallen i sentrum, like ved LS-camp Stokkan. Her er vegg for de yngste og noe mer utfordrende for de mer erfarne. Stjørdal har en av få «Speed-klatrevegger» i Norge. De er like i alle land. Speedveggen her er 10 meter.
 
Klatring ute
Feltet er på nordsiden av Tønsåsen. Feltet består av en bred og stort sett veldig bratt fjellvegg. Her er det boltet 80 – 90 klatreruter av ulik vanskelighetsgrad (fra 5- til ca. 9+), med en klar hovedvekt på de hardeste (7 – 9+). Dette er et av de beste klatrefeltene i Nord-Europa – sier klatrerne. Folk fra hele Norden kommer hit, i blant kommer også franskmenn og tyskere i verdenseliten for å se hvilken flott klatrevegg dette er. Adkomst: Sving av Fv. 26 like øst for Lånke kirke. Parker i det gamle grustaket like ved forsamlingshuset Trudvang. Publikum må gjerne komme og se på. Det er ca. 5 minutter å gå fra LS-camp Lånke skole.
 
Golf
Golfbanen ligger i gangavstand fra LS-camp Stokkan i Stjørdal sentrum. Her er 18-hulls bane, putting, driving-range, kiosk/café, proshop. Naturskjønt område med fin utsikt mot Trondheimsfjorden. En rusletur opp hit fra campen anbefales. Adkomst: Følg Stokkanvegen og skilting til anlegget.
 
Frisbee
Stjørdal Frisbeeklubb har en 10-hulls bane ved Stokkan ungdomsskole og Fosslia Fjellhall, helt inntil LS-campen i sentrum. Banen er i bruk fra april til langt utpå høsten. Ta med egen frisbee og prøv.
 
Skatepark
Anlegget, som ligger midt i Stjørdal sentrum like ved Kimen Kulturhus, er i følge skatere og forbundet i Oslo et av de beste i landet. NM skating arrangeres i Stjørdal 17. – 19. august 2018. I tillegg til geværet tar du da skatebrettet med til LS i Stjørdal. Ser deg i bowlen?
 
Tennis
På gården til Johan Kringen i Hegra er det en fin tennisbane som kan benyttes av alle interesserte. Timer bookes og betales på nett. Kr. 100,- per time. Tennisballer, 2 barne- og 2 voksenracketer er tilgjengelig på banen hvis behov. Adkomst: Gården ligger helt inntil E14 ca. 2 km øst for Hegra sentrum, rett før avkjørsel til Leirfall helleristningsfelt.
Hovedlåna på gården har et sjeldent minne fra aprildagene 1940. En granat står fortsatt i veggen etter at major Holtermann skjøt fra Hegra Festning mot gården som de tyske styrkene hadde tatt for å «posisjonere seg» mot festningen. Granaten er uskadeliggjort. Kjører du sakte forbi ser du den lett fra E14.
 Image result for tennisbane hegra
Squash
Hegra Idrettshall. Dessverre stengt i skolens sommerferie. Hallen eies av Stjørdal kommune og bookes via Stjørdalshallen. Adkomst: Sving av E14 i Hegra sentrum og kjør ca. 500 meter langs Fv. 753 mot Okkelberg.
 Image result for squashhall
Sykkel 
Asfaltert velodrom på Prestmoen. Per april 2018 er dette den eneste velodromen i Norge. Ta gjerne med egen sykkel og prøv banen. Adkomst: Ydstinesvegen. Skiltet fra E14 like øst for Stjørdal sentrum.
Hangout Aktivitetspark
Kjøpmannsgata 40 i Stjørdal sentrum.

Et familievennlig, sosialt samlingssted i Stjørdal og vi tilbyr spill og aktiviteter for alle aldre. Hovedaktivitetene våre er minigolf og escaperoom, vi tilbyr også diverse spill og en caféavdeling med enkel servering.

 NABOKOMMUNER

Frosta & Tautra
Visit Frosta (all turistinfo)

Frostadan; uke 32/2018. Aktiviteter, kulturarrangement og utstillingsmesse.
Via Ferrata; 7. august. Klatresti til Storheia – Frosta høyeste punkt. Krever påmelding
Kålsafari, 10. august kl. 17.00. Besøk hos grønnsakprodusenter på Frosta

Fra Stjørdal sentrum er det ca. 40 minutter til Frosta. Under er bilde av Tinghaugen.
Meråker & Storlien (svensk side)
Meråker Storlien (all turistinfo)
Rypetoppen Adventurepark
Rypetoppen er et stort aktivitetsanlegg med en fantastisk klatrepark (foto under) i flotte omgivelser ved grensa til Sverige, ca. 50 minutter fra Stjørdal sentrum. Kanskje det stedet i Trøndelag der du virkelig får testet eget mot. De fleste tør – kast deg ut i det!

www.fotografeidsmo.no
Selbu
Visit Selbu (all turistinfo)
Båttur på Selbusjøen med MS Jøvra

Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum
Utvandrermuseum på Granby Gård
Ca. 35 – 60 minutter fra Stjørdal sentrum.

Under er bilde fra radiomuseet til Jan Erik Sten i Sjøbygda. Du trenger ikke være opptatt av radioer og gamle TV´r for å bli begeistret her. Utendørs, innendørs…….Du har aldri sett lignende, og det er kort vei fra skyttercampen på Årsøya. Husker du Knut Knutsen og Eddie Merckx, her er sykler og utstyr de brukte. Og mere til ………..
 
Tydal
Kommunen (all turistinfo)

Dyrhaug Ridesenter – islandshester
Patrusli Gaard – islandshester og hytter
Stugudalshester – ridehall, overnatting m.m.
Sylan – grensefjell Norge / Sverige. Foto under.
Fiske i Nesjøen – et av Europas beste røyevann
Image result for sylan
Malvik
Malvikstien. Det gamle jernbanesporet langs fjorden mellom Hommelvik og Muruvik er fjernet. Her er det tilrettelagt gang- og sykkelvei, godt egnet også for barnevogn og rullestol. 100 % fri for motbakker! Bord & benker, grillplasser og toalett. Adkomst: Det er enklest å parkere ved småbåthavna i Hommelvik. Skiltet fra fylkesveien (gamle E6) i Muruvik og i Nedre Solbakkan. Er du i Muruvika bør du også gå ut på Flatholman. 10 minutter fra Stjørdal sentrumMidtsandtangen Friluftsområde. Et flott sted ved fjorden nært Storsand Camping langs E6. Stikkord for opphold her er sol, picnic og avslapping. Kiosk/café og toaletter. Ta gjerne med eget grill. Foto under. Det er ca. 16-17 minutter fra Stjørdal sentrum via Hommelvik.
Image result for midtsandtangen
Trondheim
Visit Trondheim
Rockheim (foto under)Fra Stjørdal sentrum er det ca. 25 minutter inn til Trondheim.
Det tar ca. 5 minutter lengre tid å kjøre gamle E6. Kjør Gevingåsen mot Hommelvik og følg sjøen.
 Image result for rockheim
Trøndelag
Hele fylket
«Redaktørs anbefaling». Øya Leka på Namdalskysten har kanskje den mest spektakulære naturen og de flotteste fargene og fjellformasjonene i Trøndelag. Mange har hørt om «ørnerovet av den unge jenta», det skjedde på denne siden av øya. Foto under.  På en fin ettermiddag sykler du lett rundt den 30 km lange veien på øya. Du tar ferge ut til Leka, 20 minutter. Benytt LS 2018 til å bli kjent med mer av landet. Både kyst, innland og fjell i Trøndelag gir mange opplevelser.

Image result for trøndelag