Konkurranseinstinktet er på topp hos ordførerne!

Ordførerduellen arrangeres lørdag 4. august kl 1300. 37 påmeldte borger for spennende og god konkurranse. Alle 47 trønderske ordførere er invitert til en ordførerduell. I tillegg er fylkesordfører Tore O. Sandvik, fylkesrådmann Odd Inge Mjøen og fylkesmann Frank Jenssen invitert.

– Totalt 50 er invitert og vi har fått ja fra så mange som 35, sier varaordfører Ole Hermod Sandvik som har arrangementsansvaret for duellen. Med sin militære bakgrunn er nok han betydelig bedre rustet til en skyteduell enn ordføreren, men det er fullstendig uaktuelt for stjørdalsordfører Ivar Vigdenes å sette inn vara.

– Dette krever presisjon. Ole Hermod er altfor grovkalibret for dette, sier Vigdenes og flirer godt.

Stor tro på egne ferdigheter.
Mentor Gunnar fornes og Ivar Vigdenes

Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes legger lista svært høyt før han skal møte 36 andre ordførerne til skyteduell under Landsskytterstevnet.

– Det blir ekstra artig å slå de andre når de har trent ekstra mye, uttaler han.

– Du må huske på at du også skal være en god vert, Ivar, oppfordrer varaordfører Ole Hermod Sandvik, og får litt, men ikke mye, gehør hos ordføreren.

– Vi får se på lørdag 4. august om jeg velger den strategien, eller om jeg knuser dem, sier ordfører Ivar Vigdenes og flirer godt.

Selbuordfører Ole Morten Balstad svarer på utfordringen fra Vigdenes på facebook:

«Fysste treningsøkt førri ordførerduell på LS18. Ut i frå resultata bli d også den siste. Miljøvennlig skyting, gjenbruk tå alle blinka, trång kun å sætt på en liten svart tape over hølet i midten. Mule du ska intensiver treninga, Ivar «

Frostaordfører Trine Haug tar også utfordringen fra Vigdenes:

«Da er treningen til ordførerduellen på #LS2018 i gang. Meget fornøyd med kveldens resultat og for opplæringen Frosta Skytterlag gir. 😊 dette blir gøy!»

Mentor Arne Helgetun på Oppdal er imponert over sin ordfører:

«Jeg må ærlig innrømme at jeg er smått imponert over ordfører Kirsti Welander som klinker til med 50 på sin andre trening med støtte, og på sin første serie med reim skjøt 48! Hun har aldri tatt i et gevær før. Ola Øie må legge seg i hardtrening 

Overhallaordfører Per Olav Tyldum i trening

Under trening skjøt Tyldum 244 poeng av 250 mulige på 100-metersbanen på Skogmo, og ser ut til å være klar for LS 2018.

– Jeg kjenner jeg skaper en del forventninger nå, sier han. – Jeg tror dette handler veldig mye om psyke. Det handler mye om å ta rolige slutninger inni hodet. For oss amatører er det jo bare skøy, men det blir litt alvor også. Litt spenning skal det være.

– Hvilke sjanser tror du at du har i duellen?

– Har ikke peiling. Jeg vet det er en del som er elgjegere, som meg, men jeg er ikke sikker på om det er så mange konkurranseskyttere. Jeg tror det å bare slappe av og ikke stresse er trikset.

Full dag i Stjørdal

Ordførerduellen er en liten, men viktig del, av dagen da Landsskytterstevnet offisielt åpnes. De trønderske ordførerne er invitert til en heldag i Stjørdal. Dagen starter med informasjon om Landsskytterstevnet og Det Frivillige Skyttervesen inne på Værnes Garnison, før duellen på Frigården. Etter endt duell går turen tilbake til garnisonen. Der får alle deltakerne informasjon om HV-12 og Forsvaret på Værnes, og om den kommende storøvelsen «Trident Juncture». Dagen avsluttes med åpningsseremonien til Landsskytterstevnet ved Kimen og selvsagt storstilt premieutdeling for ordførerduellen.

Takk til Stjørdals-Nytt og Namdalsavisa for gode reportasjer.