Sikrer god mat til skytterfesten

Det var med stor glede og engasjement at Marias kjøkken med prosjektleder Svein Ivar Berg i spissen signerte avtale med LS2018. Nå er skyttergjestene til  Landsskytterstevnet i Stjørdal neste sommer sikret god og lokal mat.

Mandag kveld ble avtalen mellom LS2018 og Marias Kjøkken skrevet under og beseglet med et realt håndtrykk mellom LS2018-leder Tor Jakob Reitan og Maria Tuff i Marias Kjøkken. Restaurantansvarlig i LS2018-komiteen, Anne Mette Moen, har jobbet iherdig fram mot signering av avtalen.

– Vi gleder oss over å få til dette, vi er heldige som får med en solid og kvalitetsbevisst lokal aktør med gjennomføringsevne. Vi har jobbet med dette i trekvart år. Nå er vi sikker på at gjestene våre får god og lokal mat under landsskytterstevnet Nå skal vi framsnakke Marias Kjøkken ved alle anledninger. De som samarbeider med LS 2018 skal få drahjelp for egen næringsutvikling – det er en del av konseptet vårt dette, samhandling for et sterkere næringsliv i regionen, sier Reitan.

Grundig forarbeid

Marias Kjøkken har lenge vært en nestor innenfor catering og den gode smaken i Stjørdalsregionen men også i stor grad i Trondheim. Men hun har aldri gapt over et så stort arrangement som Landsskytterstevnet før, så hun er glad for å få med kokken Svein Ivar Berg som prosjektleder. Berg har bakgrunn som kokk for flere store arrangement som for eksempel militærøvelsen Cold Response i 2014, Sommerfestivalen i Selbu og for den norske delegasjonen under junior- VM i alpint i Åre i vinter, for å nevne noe.

– Jeg har til og med vært kokk under landsskytterstevnet på Jonsvatnet i Trondheim i 1978. Der serverte vi kjøttkaker, pølse og fiskekaker i Sirkus Arnardos sirkustelt, forteller Berg.

Nå er han godt forberedt og har sett i papirene til tidligere landsskytterstevner for å se og lære av både skyttermat og tall. Både Berg og Marias Kjøkken er opptatt av lokale råvarer, og de skal samkjøre seg opp mot LS2018 sine samarbeidspartnere Meråker Kjøtt og Coop Midt-Norge når de skal sette sammen menyen for restaurantteltet.

Lokale råvarer

– Vi skal ta høyde for om lag 5000 til lunsj og 5000 til middag hver dag. Tror vi. Vi er ikke sikker på antallet, og det er bare en av utfordringene. Også vi er opptatt av at dette skal bli tidenes Landsskytterstevne, sier Berg, som til daglig er å finne over grytene i fjellheimen for Trondheim Turistforening.

Det er ventet opp mot 20.000 tilreisende til Stjørdal under Landsskytterstevnet 3.-10.august 2018.

Det er mye som skal på plass i året som kommer, og Berg med Marias Kjøkken er allerede i gang med planlegging rundt lagerkapasitet, lokale matleverandører, mathygiene og vaktlister. De kommer til å trenge mange frivillige mannskaper, noe LS2018 skal bistå med.

– Vi har allerede gjort et stort forarbeid og vi har bekreftet utstyrsbestilling til kjøkkenet vi skal bygge på Frigården. Vi har tro på at dette blir bra, sier Berg.

Bildetekst: Restaurantansvarlig Anne Mette Moen (f.v.) og leder Tor Jakob Reitan i LS2018 gleder seg over at Maria Tuff i Marias Kjøkken med prosjektleder Svein Ivar Berg har signert avtale om å drive restaurantteltet under LS2018. Foto: LS2018